Uhapšene četiri osobe

Policija Kosova uhapsila je u četiri osobe, u akciji koja je sprovedena u Prištini i Prizrenu, i zaplenila više od 17 kilograma opojnih supstanci, za koje se sumnja da su marihuana i kokain, prenosi Koha.

Kako se navodi u saopštenju policije, droga je zaplenjena u dvije odvojene akcije, u Prištini i Prizrenu.

U Prizrenu, istražitelji za borbu protiv droge izvršili su kontrolu lokacija za koje se sumnjalo da imaju vezu sa narkoticima.

„Na jednoj od njih pronađena je opojna materija (sumnja se da je marihuana), ukupne težine 121,95 gr, digitalna vaga, dva mlina, paketić pirinča i drugi dokazi. Osobe koje su tamo zatekle odvedene su u policiju na razgovor. Osumnjičeni V.D. je tokom razgovora u prisustvu branioca priznao da je opojna supstanca njegova. Nakon obavljenog razgovora, tužilac je doneo rješenje o zadržavanju do 48 sati. U međuvremenu, ostale četiri osobe su saslušane kao svjedoci i pušteni su na slobodu“, kaže se u saopštenju.

U drugom slučaju, u Prištini policija je zaustavila automobil lokalnih registarskih oznaka, jer se sumnjalo da je vozač distributer narkotika.

„Kod osumnjičenog je pronađeno 55,1 gram supstance za koju se sumnja da je marihuana. Policija je od pravosudnih organa zatražila dozvolu za pretres stana osumnjičenog. Pretresom stana osumnjičenog pronađeno je i oduzeto približno 17 kg supstance za koju se sumnja da je marihuana, 94,7 grama supstance za koju se sumnja da je kokain, dvije digitalne vage, mašina za lepljenje vakum kesa i drugi dokazni materijal. U stanu su pronađena još dvojica osumnjičenih koji su na stolu imali određenu količinu materije“, navodi se saopštenju policije.

Izvor: Kosovo Online/Koha ditore