Poslanik Demokratske partije Kosova Hysen Berisha optužio je premijera Kosova Albina Kurtija da štrajkom pokušava da izazove sukob između roditelja i nastavnika nazivajući učenike funkcioanlno nepismenim, prenosi Ekonomija onlajn.

„Premijer Kurti zloupotrebljava štrajk za stvaranje sukoba između nastavnika i roditelja, navodno zbog krivice sindikalaca. Ne postoji nadoknada za ono što učitelji zaslužuju. Plata učitelja je zakonski standard za nadoknadu vremena u angažovanju u procesu učenja, da finansijski izdržava sebe i svoju porodicu, bez mogućnosti primarnog angažovanja na drugim poslovima. Ovaj demotivišući sukob za nastavnike dovešće do povećanja broja učenika koje premijer naziva „funkcionalno nepismenim“, kaže Berisha.

Dodao je da je ovo čemu Albin Kurti teži u svojoj misiji protiv Kosova, ubijajanje mozgova, pored ekonomskog i političkog bankrota.

"Ovo što rade je dobro proučena platforma iz kosovskih neprijateljskih krugova, i to ne samo u prosveti. U ovoj antinacionalnoj političkoj zamci ne bi smeli da upadnu ni prosvetni radnici ni sindikalci, a kamoli roditelji. Zato je krajnje vrijeme da „HEROJI SA DNEVNICIMA“, koji su spasavali naciju u vrijeme Miloševićevog režima, smognu snage da prosvetu danas, kao glavni stub svestranog razvoja, spasu od destruktivne platforme neokomunista koji su ugrađeni u političko stvaranje Kosov“, rekao je Berisha.

Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online