Prelazak u LDK

Poslanica Doarsa Kica-Xhelili svojim prelaskom iz liste Guxo u LDK izazvala je ljutnju među brojnim funkcionerima vladajuće partije, ipak Donika Gervalla poželela joj je uspjeh, prenosi Reporteri.

"Doarsa Kica je dobila glasove u okviru liste Guxo. Istina je da smo i predsednica Osmani i ja lično identifikovali poslanicu Doarsu Kicu kao inteligentnu osobu, koja je ranije izjavila da ono što traži u politici odgovara onome što naša lista može da ponudi. Gospođa Kica je punoljetna, majka je. Ona odgovara za svoje odluke. Jedno mogu da kažem, da budućnost pripada onima koji se usude. Samo inteligencija nije dovoljna, sama ambicija nije dovoljna, ali je potrebna i izdržljivost. Predsjednica Osmani je do danas pokazala možda jasnije nego bilo ko drugi na Kosovu da nije dovoljno samo voljeti, već morate pokazati i da ste lojalni svim svojim obećanjima i stavovima, svojim principima. Ako, gospođa Kica misli da će joj biti bolje negdje drugde, želim joj uspjeh“, rekla je Gervala za Raporto24.

U tekstu se podsjeća da je poslanica Dorasa Kica-Xhelili izjavila da su o njenom odlasku bili obavješteni Donika Gervalla i Faton Peci, lideri liste "Guxo".

"Donika Gervala i Faton Peci su znali da više neću biti član liste, mjesec-dva prije konačne ostavke, a 5. avgusta sam i pismeno podnjela zvaničnu ostavku“, rekla je Kica.