Pogrešan pristup Vlade

Predsjednik Ujedinjenog sindikata obrazovanja, nauke i kulture Rahman Jasharaj istakao je da će nastavnici nastaviti sa štrajkom sve dok njihovi zahtjevi na budu ispunjeni, prenosi Ekonomija onlajn.

Jasharaj je naglasio da je pristup Vlade Kosova sindikatima pogrešan.

„Umjesto dijaloga birali su izjave da mi to ne zaslužujemo. Miješali su se u poslove sindikata, što je zabranjeno i međunarodnim konvencijama. Zatim su umjesto dijaloga počeli da me vređaju, a ja sam se suočio sa tim. Pokušali su da me proglase mrziteljem, ali sve je pokazalo da nisam takav", istakao je Jasharaj.

Predsjednik Ujedinjenog sindikata dodao je da su izjave člana Samoopredjeljenja Elvisa Hoxhe dovele do pogoršanja njegovog zdravstvenog stanja.

„Izašla ta strašna izjava koja me je koštala pogoršanja zdravstvenog stanja. Nikada se nisam osjećao tako, da drhtim i da izgubim kontrolu. Videlo se da je poslije izvesnog vremena demantovao sebe, rekavši da je to zasnovano na lažnim vijestima”, naglasio je on.

Jasharaj je rekao da je Elvis Hoxha jedan od "najpodlijih članova" Samoopredjeljenja.

„Izgubio sam svijest na neko vrijeme, kolege su me polivale vodom, prestravili se. Govorio sam i ranije, govorim i sada, da je Elvis Hoxha jedan od najpodlijih ljudi u Samoopredjeljenju, čekao sam da premijer reaguje, ali nije“, naveo je on i dodao da je zahvalan javnosti na podršci.

On je rekao da vlast, umjesto da se bavi dijalogom, gubi vrijeme šetajući od jedne opštine do druge, obilazeći škole.

Jasharaj je naveo da čeka dijalog i da ga Kurtijeve izjave neće odvratiti.

„Ako Vlada želi, danas ću pozvati Hikollija i Štrajkačko vijeće, ako sam nepoželjan, neću ići. Spreman sam da izađem u susret, ali ako mene vide kao smetnju, ima momaka i djevojaka koji divno vode sindikat, ali neka dijalog počne. Ukoliko se to ne dogodi, onda će se štrajk nastaviti jer je to volja članstva ne samo Ujedinjenog sindikata obrazovanja, nauke i kulture, već i drugih sindikata“, zaključio je Jasharaj.

Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online