Kritikuje sud u Prištini

Premijer Albin Kurti kritikovao je Osnovni sud u Prištini jer, kako navodi, mjesec dana ne odgovara na tužbu odbornika Pokreta Samoopredjeljenje u Prištini zbog poništavanja ugovora o zajedničkoj izgradnji poslovno stambene zgrade, dok je za tri dana presudio po prigovoru Demokratske partije Kosova zbog poskupljenja električne energije.

"Značenje hitne situacije, prema Osnovnom sudu u Prištini. Mjesec ćutanja na zahtjev odbornika o mjerama bezbjednosti za zaštitu 17.000 metara kvadratnih javne imovine u Prištini. Mjera bezbjednosti, analogna onoj iz privremene mjere, čija priroda zahtjeva hitnu reakciju pravosuđa, ostaje neriješena 30 dana zaredom", naveo je Kurti na Facebooku.

On je dodao da na je na osnovu žalbe Demokratske partije Kosova u vezi sa tarifama električne energije, Osnovni sud u Prištini odlučio za tri dana.

"Dakle, 30 dana se već razmatra zahtjev za zaštitu javne svojine, a za tri dana je riješeno pitanje koje je posljedica globalne krize električne energije. Dok tužbu bivšeg direktora Fonda za zdravstveno osiguranje, sud rješava posle 48 sati. Ko odlučuje o brzini rada sudija?", upitao je Kurti.

On je pitao i kako su ti predmeti podjeljeni i zašto se ne koristi elektronski sistem upravljanja predmetima.

"Ko vodi nezavisno pravosuđe?", poručio je on.

Izvor: Kosovo Online