Ministar unutrašnjih poslova

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Xhelal Sveçla izjavio je da poslije 31. oktobra, kada ističe rok za preregistraciju vozila (sa PR, KM, PZ, GL, PE, UR i ĐA tablicama) na RKS, automobili sa oznakama ovih gradova neće moći slobodno da se kreću, prenosi Ekonomija onlajn.

Dodao je da je pripadnik policije iz srpske zajednice napadnut nakon što je promenio "registarske tablice sa nelegalnih na legalne".

„Od 1. septembra svi centri su otvoreni za sve građane koji žele da dobiju RKS registarske tablice. Ministarstvo unutrašnjih poslova pokrenulo je kampanju informisanja građana o ovom pitanju. Predsjednik Srbije je juče pomenuo ovaj proces gdje je zapretio građanima Kosova koji planiraju da promjene zakonske oznake sa nelegalnih. U ovom slučaju je identifikovao dva slučaja na sjeveru Kosova, pomenuvši da je jedna od njih osoba koja radi u institucijama Kosova. Sinoć je zapaljena kuća jednog od njih“, rekao je Sveçla.

Istakao je da će raditi na zaštiti građana, a posebno pripadnika policije.

“Uprkos pokušaju zastrašivanja, ovaj proces će se nastaviti, a istovremeno istražni timovi istražuju slučaj kako bi lica koja su umješana u ovaj slučaj bila privedena pravdi“, rekao je Sveçla.

Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online