Osnovno tužilaštvo u Prištini

Osnovno tužilaštvo u Prištini, Odjeljenje za maloljetnike, saopštilo je da je, u koordinaciji sa policijom, lišeno slobode šest osoba koji su, po nalogu državnog tužioca, zadržani u pritovoru od 48 sati, prenosi Ekonomija onlajn.

Šesterica privedenih osumnjičeni su za izvršenje krivičnih djela trgovina ljudima, primoravanje žrtva na pružanje seksualnih usluga i silovanje.

List Sinjali ekskluzivno saznaje da su uhapšeni: Liridon Gashi, Blendin Sadiku, Gezim Sadiku, Driton Rrahmani, Muhamet Restelica, Flamur Sadiku i Muhamet Sadiku.

"Uvjeravamo javno mnenje da je za oba krivična slučaja u kojima se radi o maloljetnoj žrtvi, tužilaštvo u koordinaciji sa drugim nadležnim institucijama profesionalno i odgovorno preduzelo sve potrebne istražne radnje i nastavlja sa preduzimanjem daljih istražnih radnji“, navedeno je u saopštenju za javnost.

Takođe, oduzeto je sedam mobilnih telefona koji predstavljju dokazni materijal koji će se koristiti u krivičnom postupku.

Inače, prošle sedmice je objavljeno da je djevojčicu od 11 godina silovalo pet osoba. Osumnjičeni su uhapšeni od strane policije i zadržani su u pritvoru.

U junu je prijavljen njen nastanak i doznalo se da je ona bila žrtva trgovine ljudima.

Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online