Pitanje tendera

Bivši poslanik Skupštine Kosova, Milaim Zeka, putem objave na svom Facebook profilu, tvrdi da su službenici za nabavku Ministarstva unutrašnjih poslova Kosova poslali atašea Kosova u Tursku u jednu kompaniju, navodi Zeka, a u pokušaju da poremete tender za uniforme.

Kako tvrdi Milaim Zeka, to je učinjeno kako bi se tender dodijelio drugoj kompaniji.

Zeka je objavio i pismo "ATT Stila" u kojem stoji odgovor Blerimu Dajakuu.

Puna reakcija Milaima Zeke.

"SKANDAL

Otvoreno pismo premijeru Kurtiju

Poštovani premijeru

Znam da si zauzet s milion problema. Znam da dijalog i ekonomski kolaps oduzimaju dah. Ali jedno ne znam, zato vas obavještavam o skandalu koji se nije dogodio u hitoriji države Kosovo.

Premijeru, kao što sam rekao Hashimu, Kadriji i Ramushu, kažem i Vama, da muškarci, pa i žene, potajno "puše cigarete" (rade iza leđa). U tvoje ime kradu, u tvoje ime zlostavljaju.

Kompanije su ih oborile!

Premijeru, možete li vjerovati da su službenici za nabavku Ministarstva unutrašnjih poslova, uz znanje ministra Sveçle, poslali atašea Ambasade Kosova u Ankari u prestižnu fabriku koja proizvodi uniforme za Policiju Turske, da, čak i za NATO.

Premijeru, shvaćate li, a znam da shvaćate, kakav je ovo skandal kada dužnosnici naše vlade šalju predstavnika ambasade, i to zbog čega, samo da pokvare tender na Kosovu. Ovaj posao je obavljen samo kako bi Vaš ministar, veliki Xhelal Sveçla, mogao dati tender onima kojima je obećao.

Premijeru, pozivam Vas da reagirate, jer aferama nije kraj. Pozvati parlamentarne komisije da pozovu ministra Sveçlu i Doniku Gervallu na interpelaciju, kao i da poduzmu mjere prema Komisiji za ocjenjivanje ovog tender, i ne samo.

Evo pismo premijeru, s pečatom i brojem telefona. To je to za danas...

Ne treba prijevod", stoji u objavi Milaima Zeke na Facebook profilu.