Gradonačelnik Suve Reke

Gradonačelnik Suve Reke Bali Muharemaj izjavio je da Savjet roditelja ne može da odlučuje o zapošljavanju ili davanju otkaza nastavnicima.

Muharemaj je na Facebooku reagovao na odluku Savjeta roditelja škole "Flamuri i Arber" u Suvoj Reci da nastavnici matematike Remzi Lezi ne dozvolio da predaje sa maramom i naveo da o zapošljavanju ili davanju otkaza nastavniku odlučuju organi opštine, a ne Savjet i da za to postoji procedura koja je dobro regulisana.

Muharemaj je dodao da je, ukoliko se protiv nekog nastavnika vodi disciplinski postupa, Disciplinska komisija ta koja odlučuje.

"Ako se protiv bilo kog nastavnika vodi disciplinski postupak, onda je Disciplinska komisija ta koja se bavi predmetom i predlaže direktoru, ili meni kao rukovodiocu za institucionalno postupanje. Do tada, svi nastavnici obavljaju svoje dužnosti u skladu sa pomenutom procedurom", naveo je Muharemaj.

On smatra da je potpuno nepotrebna debata na tu temu i poručuje da "uvredljiv jezik" samo može da izazove podjele i nanese političku štetu opštini.

Izvor: Kosovo Online