Poslanik PDK

Poslanik Demokratske partije Kosova Rashit Qalaj izjavio je povodom ostavke generalnog direktora Policije Kosova Samedina Mehmetija da je njegova smena već neko vrijeme bila "gotova stvar" jer je Vlada nezadovoljna njegovim radom, prenosi Ekonomija onlajn.

"Mislim da je ovu ostavku nametnula Vlada, ministar, on je trebalo da bude razriješen ovih dana, pošto je Vlada bila nezadovoljna njegovim radom. Nakon što je policija otišla na sjever zbog odluke o reciprocitetu dokumenata i registarskih tablica, bez jasnog plana, od tog trenutka, prema mojim saznanjima, njegova smena je bila gotova stvar", rekao je Qalaj, koji je i sam ranije bio direktor Policije Kosova.

Qalaj kaže da je Mehmeti, koji je ostavku podneo zbog slučaja silovanja 11-godišnje djevojčice u Prištini, najviše štete naneo Policiji Kosova, kako profesionalno, tako i u smislu gubitka integriteta.

"Ko dođe poslije njega biće bolji direktor. Trebalo je da ode mnogo ranije, jer je on čovjek koji je postavio sistem lošeg upravljanja", rekao je Qalaj.

Qalaj očekuje da novi direktor policije bude profesionalan i stručan i navodi da je uloga opozicije u imenovanju novog direktora policije mala, jer ga bira Vlada Kosova.

Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online