Opisala užas

Slučaj silovanja svoje jedanaestogodišnje ćerke policiji prijavila majka, koja je tokom svog iskaza policiji opisala užas koji je doživjela njena ćerka, prenosi Bota sot.

Izvori portal Signali iz Tužilaštva su saopštili da je punoljetni osumnjičeni koji je uhapšen policije pod sumnjom da je umješan u ovaj slučaj Ekrem Rexhepi, star 26 godina, dok je drugi osumnjičeni koji je uhapšen njegov maloljetni brat G.R, star 16 godina.

Ovaj tužni događaj otkriven je nakon što je djevojčicina majka zajedno sa ćerkom prijavila policiji užas koji je doživljavala nekoliko sati.

Na osnovu svjedočenja žrtvine majke, djevojčica je napustila kuću u subotu uveče.

Bila je šokirana kada je poslije ponoći djevojčica pronađena i u lošem emotivnom stanju i priznala šta joj se dogodilo. Pred istražiteljima i službenicima socijalnog rada, jedanaestogodišnja djevojčica je otkrila da ju je silovalo pet osoba, na više različitih lokacija, dok novi detalji još nisu poznati.

Portparolka Tužilaštva Laureta Ulaj iznela je detalje o slučaju.

"U slučaju na koji se pozivate, obavještavamo Vas da su po nalogu tužioca staratelja iz Odjeljenja za maloljetnike privedena dvojica osumnjičenih (jedan punoletni i drugi maloljetnik) zbog sumnje da su izvršili krivično djelo 'Silovanje'. Državni tužilac je nadležnom sudu podnio zahtjev za određivanje mjere pritvora", rekla je Ulaj.

Ona je dodala da su preduzete sve radnje, ali da za sada ne može iznositi detalje.

"Za predmetni slučaj preduzimaju se sve neophodne istražne radnje u koordinaciji sa svim nadležnim institucijama, pa s obzirom da se vodimo postupkom za maloljetnike, ne možemo davati druge podatke, zbog očuvanja integriteta maloljetnika u postupak", dodala je portparolka Tužilaštva.

Izvor: Bota Sot/Kosovoonline