Potrebno jedninstvo

Ekspert za politička pitanja Mazllum Baraliu istakao je da lideri opozicionih stranaka treba da se odazovu pozivu na sastanak premijera Albina Kurtija, dodajući da je sada više nego ikad potrebno jedinstvo opozicije i vlasti, prenosi Ekonomija onlajn.

Baraliu je naveo da je u ovoj fazi dijaloga, kada je, prema njegovim riječima, pojačan međunarodni pritisak, Kosovu potrebno jedinstvo za nastavak dijaloga sa Srbijom.

"Premijer je nesumnjivo dobro uradio što ih je pozvao i bilo bi dobro da su svijesni o tome šta se dešava, i bez obzira na njihove lične ili političke hirove, da se odazovu sastanku o dijalogu i informišu se, ali i daju njihov doprinos, jer Kosovo sada mora da ima jedinstvenu poziciju. To nikada prije nije postignuto, nažalost pozicija i opozicija nisu uspjeli da usaglase svoje djelovanje prema Srbiji i međunarodnoj zajednici i sada je trenutak da se ujedinimo", rekao je Baraliu.

Baraliu je izjavio da su neki važni međunarodni predstavnici promjenili svoje stavove prema Kosovu.

"Prvo su govorili da ne treba da postoji ZSO van ustavnih okvira, a sada kažu da se mora formirati i vrši se veliki pritisak na Kosovo i to je nametnulo čestim sastancima sa predsjednikom Vučićem“, rekao je Baraliu.

Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online