Ministarka prosvete

Ministarka prosvete Arberie Nagavci istakla je da je tužba koju je podnelo 26 opština protiv Ministarstva prosvete i Ministarstva zdravlja zbog štete koju im je nanela primenom kolektivnog ugovora, posljedica prethodnih vlada, prenosi Albanian post.

Ona je navela da su od 2014. godine potpisana tri kolektivna ugovora između Ministarstva prosvete i Ujedinjenog sindikata obrazovanja.

„Prvi ugovor 2014. godine potpisan je između bivšeg ministra obrazovanja Rame Buje i predsjednika sindikata Rahmana Jasharaja. U to vrijeme je postojala Vlada PDK-LDK, a ministar finansija bio je Bedri Hamza. Drugi ugovor 2017. godine, potpisao je bivši ministar obrazovanja Arsim Bajrami i predsjednik Sindikata Rrahman Jasharaj", rekla je ona.

Kako je dodala, treći ugovor postignut je  2021. godine.

"Bivši ministar obrazovanja, Rame Likaj i predsjednik Sindikata, Rrahman Jasharaj potpisali su ugovor. Tada je ministar finansija bio Hikmete Bajrami“, navela je ona.

Prema njenim riječima, to najbolje govori o prošlim vladama koje su bile na vlasti i nisu sprovodile kolektivne ugovore.

Izvor: Kosovo Online/Albanian post