Sastanak sa Lajčakom i Escobarom

Predsjednica Kosova Vjosa Osmani saopštila je na sastanku sa specijalnim izaslanikom za zapadni Balkan Gabrielom Escobarom i specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Kosova i Srbije Miroslavom Lajčakom, da je Kosovo konstruktivna strana, pripremljena i angažovana u procesu dijaloga koji je fokusiran na međusobn priznanje, dodajući da Kosovo nikada nije doprinelo tenzijama i stalno je posvećeno miru i stabilnosti.

"Na sastanku sa specijalnim izaslanicima Lajčakom i Escobarom, izrazila sam opredjeljenje Kosova da nastavi saradnju i koordinaciju sa našim partnerima, ističući da je angažovanje naše zemlje u dijalogu zasnovano na zaštiti suvereniteta, ustavnog poretka i teritorijalnog integriteta Kosova, koji su nematerijalni", napisala je Osmani na Facebooku.

Osmani je istakla da Kosovo nikada nije doprinelo tenzijama i stalno je posvećeno miru i stabilnosti, kao i evropskim rješenjima.

"Naša zemlja je izgrađena na principu multietničkog društva u kojem svi imaju jednaka prava, bez obzira na etničku pripadnost", poručila je Osmani.

Izvor: Kosovo Online