Optužba!

Novinar Baton Haxhiu optužio je premijera Albina Kurtija i ministra unutrašnjih poslova Xhelala Sveçlu za falsifikovanje dokumenata kako bi spasili ambasadora Kosova u Hrvatskoj Martina Berishaja nakon finansijskog skandala, prenosi Gazeta express.

Haxhiu je ove optužbe izneo u tekstu objavljenom u kosovskim medijima, komentarišući pritom i nedavnu posjetu Sveçle sjeveru Kosova.

"Simbolična posjeta Sveçle sjeveru Kosova samo je paravan za činjenicu da se već stvaraju uslovi za ostvarivanje suvereniteta na tom prostoru. Albin Kurti je prvo praktično dao energetsku nezavisnost opštinama na sjeveru, a sada se priprema i za davanje nezavisnosti centralnih bezbjednosnih institucija na Kosovu", rekao je on.

Dodao je "da umjesto da urade bilo šta dobro na sjeveru Kosova oni su bili veoma zauzeti falsifikovanjem dokumenata kako bi spasili zločinca Martina Berishaja".

Agencija za borbu protiv korupcije podnela je krivičnu prijavu protiv ambasadora Kosova u Hrvatskoj Martina Berishaja, o kome su nedavno mediji pisali da je umješan u finansijski skandal preko svoje firme registrovane u Crnoj Gori, preneo je Reporteri.

Izvor: Gazeta Express/Kosovoonline