Saglasnost za BSK

Vučić je "lagao“ kada je govorio o Policiji Kosova, oglasio se ministar unutrašnjih poslova Xhelal Sveçla nakon što je srpski predsjednik na konferenciji za štampu rekao da je Specijalnim jedinicama potrebna dozvola za ulazak na Sjever

Predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić održao je konferenciju za štampu na kojoj je govorio o nedavnom sastanku u Briselu sa kosovskim premijerom.

Osvrnuo se na julske barikade na Sjeveru navodeći da posao KFOR-a nije da gleda gdje se one postavljaju, već da "štiti Srbe od Specijalnih jedinica Policije Kosova i obezbjedi da ova banda ne pređe reku Ibar".

Vučić je ujedno kazao da je Priština uvijek bila u obavezi da u skladu sa izjavom koju su potpisali generalni sekretar NATO-a i Hashim Thaçi, traži dozvolu četiri gradonačelnika na Sjeveru Kosova i NATO-a za ulazak na Sjever, a da to nikada nije uradila.

Njemu je u međuvremenu odgovorio ministar unutrašnjih poslova Xhelal Sveçla.

Nazivajući ga Miloševićevim ministrom propagande, kazao je da je srpski predsjednik na konferenciji lagao kada je govorio o Policiji Kosova.

"Obaveza iz prošlosti da Kosovska vojska (BSK) ne može da ide na Sjever bez saglasnosti KFOR-a namjerno je iskrivljena“, poručio je Sveçla.

Precizira da se to ne odnosi na Policiju Kosova.

"Policija Kosova je ovlašćena da osigura vladavinu prava i bezbjednost za sve građane širom Kosova“, poručio je Sveçla u objavi na Twitteru.