Specijalni sud odugovlači proces

Advokat Skender Musa tvrdi da Specijalni sud odugovlači proces protiv bivših čelnika OVK, jer nema dovoljno dokaza, prenosi Ekonomija onlajn.

Musa kaže da he haško tužilaštvo u predmet unelo neselektovan materijal i dodaje da je većinu dokaza obezbjedila Srbija.

"Video sam da se proces odugovlači i samovolju Specijalnog tužilaštva, jer nema dovoljno dokaza, uprkos tome što su dokaze prikupili od Srbije. Naravno da je režim koji je vodio rat na Kosovu izmišlja i iznosi lažne dokaze protiv čelnika OVK, koji su se borili protiv tog režima za oslobođenje Kosova. U nedostatku suštinski pouzdanih materijalnih dokaza postoji mnogo materijala, koji se mora selektovati, što Specijalno tužilaštvo nije uradilo", kaže Musa.

Musa smatra da postupak treba ubrzati, jer se optuženi i dalje nalaze u pritvoru.

"Više je uznemirujuća činjenica da njih drže u pritvoru po dobro pripremljenom planu, prvo preko Dicka Martija, a potom se pokazalo da taj izvještaj nema veze. Uvjeren sam da ni od ratnih zločina neće biti ništa, jer znamo da je na Kosovu bilo nemoguće činiti zločine", rekao je Musa.

Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online