Online kampanja

Pokretač online kampanje protiv poskupljenja struje, aktivista Visar Dili upozorio je da će širom Kosova biti organizovani protesti, ukoliko struja poskupi, prenosi Koha.

Zajedno sa građanima koji su se pridružili inicijativi, Dili je sinoć protestovao ispred Vlade Kosova, a narednih dana se očekuju protesti ispred KEDS i Ustavnog suda.

"Prošlo je četiri dana, danas je peti dan otkako je krenula kampanja i za sada ide dobro, dobila je dobar odziv. Sinoć smo krenuli u prvu akciju ali biće i drugih. Odlučili smo tri lokacije na kojima ćemo nastaviti sa protestima, Vlada Kosova, KEDS i Ustavni sud. Inicijativu sam pokrenuo sam, pridružili su mi se prijatelji dok opozicione stranke do sada nisu iskazale interesovanje”, rekao je Dili.

Novinarka “Kohe” Sani Jusufi kaže da se poskupljenje struje može spriječiti samo ako Vlada izdvoji 90 miliona eura subvencije za KEDS.

Ona je dodala da Regulatorna kancelarija za energetiku ima rok od 20 dana da razmotri tarife i da se očekuje da će donijeti odluku u roku od nedjelju dana ukoliko Vlada ne prebaci sredstva.