U svijetlu trenutne energetske krize i započetih restrikcija struje, reagovao je i lider socijaldemokratske ljevice Dardan Molliqaj, nagovjestivši da bi moglo biti protesta protiv vlade zbog toga.

Osvrćući se na prošlogodišnji Kurtijev odgovor o "zagrijevanju ćebadima", Molliqaj je naveo da će "imati protest kao odgovor", i podjelio je fotografiju posljednjeg protesta protiv poskupljenja struje.

Molliqaj je u objavi na Facebooku naveo niz negativnih posljedica za koje je, prema njegovim riječima, odgovorna vlada.

"Inflacija na Kosovu je kao u ratnom stanju. Struja je skupa. Sada i restrikcije. Sljedeći skok struje očekuje se uskoro", naveo je on.

Molliqaj je istakao da su poslije skoro 15 godina, i to u ljetnjoj sezoni, "restrikcije vraćene na Kosovo".

"Ako vam neko kaže da Vlada nije kriva, pošto je kriza cijena globalna, nastavite sa rezonovanjem. Ne samo da je kriza globalna i izazvana ratom u Ukrajini. Sam rat u Ukrajini je doveo do podizanja cijena, tako da će se Kurtijeva vlada nakon poskupljenja ugušiti iznutra i pasti", kaže on.

Molliqaj je postavio i nekoliko pitanja povodom restrikcija.

"Ko se suočava sa smanjenjem, pošto je kriza globalna? Kako to da Albanija ljeti najviše troši, a tamo nema restrikcija. Zašto ih nema u Sjevernoj Makedoniji, Crnoj Gori ili Srbiji? Ili su svi oni dio ujedinjene imperijalističke zavjere protiv Albina?“, naveo je Molliqaj.

On je dodao da su restrikcije došle sa ovom Vladom.

Izvor: Kosovo Online