Bivši premijer

Bivši premijer Kosova Avdullah Hoti saopštio je da sa zabrinutošću prati dešavanja na Kosovu posljednjih nedjelja jer Vlada vraća građane nekoliko decenija unazad, dok potparolka Demokratskog saveza Kosova Sibel Halimi poručuje da Vlada visoko podiže bijelu zastavu predaje.

Povodom najave restrikcije električne energije, Hoti je napisao u objavi na Facebooku, da Vlada neodgovorno vodi  Kosovo, dodajući da građane vraćaju decenijama unazad.

"Nažalost, restrikcijom struje vraća se situacija iz prvih godina nakon rata 1998-1999. U međuvremenu, da bi prikrili ovo loše upravljanje, otvaraju temu marama u školama, vraćajući u fokus raspravu iz prvim godinama poslije Drugog svjetskog rata", napisao je Hoti na Facebooku.

Sibil Halimi je poručila da vladajuća stranka da se nosi sa krizom struje, a da problemi građana nisu interesantne teme za premijerova obraćanja i govore.

"Sedmicu počinjemo sa restrikcijama struje! Sredinom avgusta porodice su u krizi zbog visokih cijena osnovnih proizvoda za život", navela je Halimi na Facebooku.

Izvor: Kosovo Online