Neefikasnost vlade

Član Predsjedništva Demokratskog saveza Kosova Xhafer Tahiri ocjenio je da privreda ne može da toleriše populizam i da ovakva vlast samo povećava siromaštvo na Kosovu, prenosi Reporteri.

On je na konferenciji za novinare izneo podatke šestomjesečnog izvještaja Trezora Kosova koji pokazuju da je realizacija budžeta u ovom trenutku samo 9 odsto, što je najniže u posljednjoj deceniji.

"Ostvarenje budžeta u prvih šest mjeseci ove godine je samo 9 odsto, što je najniže u posljednjih 10 godina. Podaci šestomjesečnog izvještaja Trezora Kosova, gdje su detaljno predstavljeni kapitalni projekti i njihova realizacija u različitim fazama, najbolje oslikavaju nesposobnost vlade čak i brojkama. Da stvar bude gora, ova vladina nesposobnost se dešava u najgorem trenutku ekonomske krize", kaže Tahiri.

Dodaje da neefikasnost vlade povećava ekonomsku krizu i siromaštvo na Kosovu.

"Ova neefikasnost vlade u sprovođenju kapitalnih projekata se prevodi u ekonomski pad, zatvaranje preduzeća, gubitak radnih mjesta i povećanje siromaštva na Kosovu. Isto tako, oštećenje lanca u svim oblastima pogođenim krizom", rekao je Tahiri i dodao da je veliki i opasan skandal da četiri ministra vlade imaju nula odsto realizacije budžeta za kapitalne investicije tokom ove godine.

Ističe da Ministarstvo privrede, koje ima godišnji budžet od 16 miliona 154 hiljade 144 eura, realizovalo je nula odsto budžeta za kapitalne investicije.

„Ekonomija ne toleriše populizam jer sve pomnoženo nulom, ostaje nula“, izjavio je Tahiri.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri