Kada bude bolje i ja se vraćam!?

Kosovarka u Njemačkoj Lendita Musliu, koja je kandidatkinja za Land Bayern, izjavila je kako vjeruje da će država Kosovo postati bolja od Njemačke, te da će se ona prva vratiti na Kosovo.

Musliu je to rekao tokom intervjua u emisiji Special Edition na Klan Kosova, gdje je uputila poruku mladim Kosovarima, poručivši im da daju doprinos zemlji.

“Moja poruka je neka se školuju, neka izlaze, ali neka rade i doprinose Kosovu. Ne zaboravite Kosovo iako odete. Odrasla sam u Njemačkoj, ali nikada nisam zaboravila Kosovo. Samo ove godine sam šest puta bila na Kosovu”.

“Neka ovdje doprinose oni koji žive ovdje, neka rade ovdje jer će doći bolji dani, biće još bolje nego u Njemačkoj, a ja sam prvi koji će se tada vratiti".

“Da, vratit ću se na Kosovo. Moj cilj je napraviti Kosovo kao u Njemačkoj, s osiguranjem kakvo Njemačka ima, radničkim pravima, ljudskim pravima, plus socijalna politika koja ovdje ne funkcionira, zdravstvo itd. Ako ostvarimo te zadatke, za koje vjerujem da će uskoro biti i da ćemo ih ostvariti, ja ću se prva vratiti na Kosovo”, izjavila je Musliu.