Poslanik PDK

Zamjenik predsjednika Skupštine Kosova Enver Hoxhaj izjavio je da premijer Albin Kurti šteti Kosovu izjavama o mogućem ratu i upitao zašto premijer ne saziva sjednicu Skupštine, ukoliko je zaista takva situacija.

"Tokom ove nedjelje premijer Kurti je dva puta govorio o mogućem ratu između Kosova i Srbije. Sjeldeće nedjelje Kurti se sastaje sa Vučićem u Briselu. Šta je smisao dijaloga i diplomatije za stolom, kada nam preti rat na terenu? Ako je situacija tako ozbiljna, onda treba sazvati Skupštinu i premijer ne treba da ide u Brisel. Ukoliko postoji bilo kakav signal o ozbiljnim situacijama, Kurti treba da obavjesti opoziciju i partnere”, poručio je Hoxhaj na Facebooku.

Hoxhaj je dodao da je narativ da je na ivici rata jako loš za imidž Kosova.

"Ko će onda ulaže u Kosovo ako je ono u ratnom stanju? Kako Kosovo može da se pridruži međunarodnim organizacijama? Narativ o Kosovu kao zemlji na ivici rata toliko šteti zemlji, da prevazilazi Kurtijevu maštu? Ali, ako je situacija ozbiljna, premijer Kurti mora da da javno objašnjenje i političku informaciju nama, poslanicima. Kakva je to komunikacija kad institucionalne stranke kada govore o ratu, a ne sprovode ustavne obaveze koje imaju prema zemlji i građaninu", upitao je Hoxhaj.

Izvor: Kosovo Online