Bivši komandant KBS

Bivši komandant KBS Kadri Kastrati ocjenjuje da izjave premijera Kosova Albina Kurtija o mogućem sukobu sa Srbijom odvlače pažnju od nesposobnosti vlade da ispuni data obećanja, prenosi Reporteri.

Kastrati je izjavio da su, sve dok su NATO i Kfor na Kosovu, "kopnene i vazdušne granice njihova odgovornost".

"Iznenađen sam da premijer Kosova dva puta zaredom daje izjave stranim medijima da je Kosovo u opasnosti da uđe u sukob i na neki način širi paniku među građanima", kaže Kastrati.

Kastrati dodaje da na taj način Kurti skreće pažnju građana sa svakodnevnih problema sa kojima se suočavaju.

"Premijer Albin Kurti je svijestan da je Kosovo u dubokoj ekonomskoj i energetskoj krizi, budžet je potrošen i normalno je da skreće pažnju građana na nesposobnost ove vlade da realizuje obećane projekte", rekao je Kastrati.

Smatra da bi bila velika greška za Srbiju ukoliko bi napala Kosovo.

"Rusija je zainteresovana da skrene pažnju svijeta na Zapadni Balkan sa rata koji vodi, i to preko svog satelita, a to je Srbija, da podigne tenzije na ovom dijelu kontinenta, posebno u Bosni i Hercegovini i na Kosovu. Lično, kao vojnik, mislim da Kosovo nije u opasnosti. Čak je i NATO prije nekoliko dana stavio do znanja da će to biti velika greška ako Srbija pokuša da napadne Kosovo. Mislim da bi napad za Beograd predstavljao samoubistvo", rekao je Kastrati.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri