Predsjednik opštine Bujanovac

Predsjednik opštine Bujanovac Nagip Arifi izjavio je da će predsjednik Srbije Aleksandar Vučić pokušati da izazove i provokacije u Preševskoj dolini poslije pritiska u vezi sa uvođenjem sankcija Rusiji i rješavanjem kosovskog problema, prenosi Bota sot.

"Što se tiče političke scene i glavnih političkih aktera u Srbiji, mislim da neće biti promjena. Gotovo isti ljudi će voditi Srbiju i ovog mandata. Očekujem da će ga pritisak koji će pasti na predsjednika Vučića u vezi sa sankcijama Rusiji i rješavanjem problema sa Kosovom naterati da izazove situaciju. On će to pokušati da uradi preko Srba na sjeveru Kosova, a ako tamo ne uspije, onda mogu da počnu provokacije i u Preševskoj dolini", rekao je Arifi.

Pored toga, Arifi je rekao da je sada vrijeme da srpska država odluči na koju stranu će se svrstati, sa Rusijom ili Zapadom.

Ako ne stane na stranu Zapada, on smatra da će se srpska država suočiti sa oštrim sankcijama.

"Međunarodna zajednica je razumela politiku dvostrukih standarda koju vodi gospodin Vučić. Mislim da je došlo vrijeme da Srbija razjasni svoj stav. Srbija će zbog istorijskih veza sa Rusijom teško okrenuti leđa, ali je u stvari ekonomski veoma zavisna od Zapada. Dakle, krajnje je vrijeme da se nova vlast orijentiše na Zapad, inače će Srbiji suočena sa sankcijama sličnim onima iz 90-ih", naveo je Arifi.
 
Izvor: Kosovo Online/Bota Sot