Ministarka ekonomije

Ministarka ekonomije Artane Rizvanolli rekla je da je Kosovo na dobrom putu u stvaranju uslova za privlačenje stranih investicija uprkos ratu u Ukrajini i činjenici da Rusija pokušava da destabilizuje region preko Srbije, prenosi Koha.

Ona je to poručila na današnjoj konferenciji za novinare govoreći o izjavama premijera Albina Kurtija da Kosovo rizikuje rat jer iza Srbije stoji ruski predsjednik Vladimir Putin.

"Ne želim da komentarišem takve ocjene, investitorima i javnom mnjenju je veoma jasno kako se stvari razvijaju, kako sa ruskom invazijom na Ukrajinu, tako i sa ruskim pokušajem da destabilizuje region preko Srbije. Imali smo mnogo sastanaka sa investitorima, generalno gledano, povratne informacije su veoma pozitivne“, rekla je Rizvanolli.

Ona je poručila da više niko ne misli o Kosovu kao prostoru na kojem nema zakona, kao i da je iskorenjena korupcija na visokom nivou.

"Mnoge od onih stvari o kojima se govorilo o korupciji na visokom nivou su potvrđene na raznim sastancima sa visokim zvaničnicima gdje smo imali posjete, tako da smo na veoma dobrom putu", navodi Rizvanolli.

Izvor: Kosovo Online/Koha ditore