Suprotstavićemo se

Predstavnik Demokratske partije Kosova Abelard Tahiri kaže da će se suprostaviti namjeri premijera Kosova Albina Kurtija i njegove vlade da ponovo poveća cijenu struje.

Tahiri je reagovao je nakon što je Regulatorna kancelarija za energetiku (RUA) saopštila da je primila zahtjev za vanredno preispitivanje maksimalno dozvoljenih prihoda za dobavljača univerzalne usluge.

Tahiri ocjenjuje da premijer Albin Kurti dozvoljava da se cijena struje ponovo poveća što predstavlja dodatni udar na građane.

"Kancelarija energetskog regulatora je prihvatila zahtjev KESCO-a za vanredno preispitivanje maksimalno dozvoljenih prihoda. Ovo je prva faza smišljenog i sinhronizovanog nastojanja vlade Albina Kurtija da dozvoli serijski poskupljenje struje, povećavajući i umnožavajući ovaj nepravedni teret građanima”, napisao je Tahiri na Facebooku.

Dodao je da je ovakva lekcija na račun građana, ne samo neodgovorna, već i neracionalna.

“Pozivam vlast da se suzdrži od takve "hrabrosti", jer građani dolaze do krajnjih mogućnosti opstanka u sadašnjim okolnostima. Svaki pokušaj povećanja cijene struje i dodatnog opterećenja građana naići će na naše potpuno i beskompromisno protivljenje”, rekao je Tahiri.

Izvor: Kosovo Online