Izrazili zabrinutost

Udruženje mlečne industrije uputilo je u utorak pismo premijeru Albinu Kurtiju u kojem su izrazili zabrinutost što nemaju odgovarajuću institucionalnu podršku, prnosi Koha.

U pismu se navodi da je neprihvatljivo da je Ministarstvo poljoprivrede podržalo mlečni sektor sa 500.000 eura grantova.

"Institucionalna podrška razvoju ovog značajnog sektora, koji zapošljava preko 8.000 radnika, nije na nivou koji nam je potreban. Iako smo oduvijek bili aktivni u radnim grupama gdje smo iznosili prijedloge koji su dolazili direktno od kompanija prerađivača mlijeka, u posljednjem pozivu za dodelu bespovratnih sredstava naši zahtjevi nisu uzeti u obzir! Za žaljenje je što za ovakvu industriju kao što je prerada mlijeka, Ministarstvo poljoprivrede ovaj sektor podržava grantovima u iznosu od 500.000 eura, što ne ispunjava uslove većine prerađivača mlijeka", navodi se u pismu.

Mlekari su upozorili da će, ukoliko ne naiđu na razumijevanje za svoje zahteve, izaći na ulice da protestuju.

"Ako ubuduće ne nađemo razumijevanje za naše legitimne zahtjeve, koristićemo sve pravne puteve i, ako bude potrebno, druge mehanizme poput izlaska na ulice", navodi se u pismu.

Izvor: Koha ditore/Kosovoonline