Nema aktivnosti!

Profesor Blerim Latifi ocjenio je da predsjednica Vjosa Osmani nije uspjela da osmisli bilo kakvu političku agendu ili da se poistoveti sa nekim pitanjima od javnog značaja, prenosi Ekonomija onlajn.

Kako je rekao događaji na Kosovu, poput festivala Sany hill i Manifest za nju predstavljaju spas, jer zahvaljujući njima ona realizuje svoje aktivnosti.

Pored političkih dešavanja, smatra Latifi, Osmani nije uspjela da osmisli svoju političku agendu.

"Iz onoga što smo do sada vidjeli, može se reći da predsjednica nije uspjela da osmisli i sprovede svoju nezavisnu političku agendu. Kada kažemo politički dnevni red, ne govorimo o dnevnom redu protokolarnih sastanaka koji, na kraju krajeva, ne proizvode ništa važno", kaže Latifi za Express.

Latifi smatra da se Osmani mora poistovetiti sa nekim pitanjima od javnog značaja.

"Predsjednica se mora poistovetiti sa nekim pitanjima od javnog značaja, da radi na njihovom unapređenju. Do sada, u ovom pravcu, nismo vidjeli nikakvu kreativnost. Ima mnogo pitanja od interesa o kojima predsjednica uopšte nije govorila. Čak i kada se njeno mišljenje očajnički tražilo. Čak ni kada je prekršen Ustav", kaže on.

Kada se radi o spoljnoj politici Latifi kaže da Osmani ne bi trebalo da gubi vrijeme na beskorisne posjete zemljama koje nemaju nikakvog uticaja na probleme sa kojima se Kosovo suočava.

"Naravno, ona može da napravi te posjete, ali na kraju treba da znamo šta država ima od njih", kaže Latifi.
 
Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online