Kabinet premijera

Premijer Kosova Albin Kurti sastao se sa ambasadorima zemalja Kvinte sa kojima je razgovarao o dijalogu Kosova i Srbije, kao i o političkim dešavanjima i o bezbjednosnoj situaciji na Kosovu i regionu, prenosi Lajmi.

Kako je saopšteno iz Kurtijevog kabineta, u središtu sastanka bio je nastavak bliske saradnje i koordinacije delovanja između Vlade Kosova i predstavnika Evropske unije i zemalja Kvinte - SAD, Njemačke, Ujedinjenog Kraljevstva, Francuske i Italije.

Vlada Kosova je saopštila da je na zajedničkom sastanku sa zamjenikom premijera Kosova Besnikom Bislimijem, ministarkom ekonomije Artanom Rizvanolli i ministrom finansija, rada i transfera Hekuranom Muratijem, razgovarano i o sporazumu o primeni energetske mape puta, koji omogućava da potrošači u opštinama na sjeveru Kosova plaćaju struju, kao i za primjenu sporazuma sa "ENTSO-E i značaj koji to ima za suverenitet zemlje".

"Razgovarajući o dijalogu između Republike Kosovo i Srbije, ponovljena je posvećenost Vlade Republike Kosova principijelnom i izbalansiranom dijalogu, za pravno obavezujući sporazum za punu normalizaciju odnosa, sa uzajamnim priznanjem u centru", navodi se u saopštenju.

Izvor: Kosovo online/Lajmi.net