SL ne radi u interesu Srba

Zamjenik premijera, Besnik Bislimi, rekao je da je Elektrosever falsifikovao dokument KOSTT-a i da ova kompanija igra opasnu igru.

Bislimi je za RTK rekao da zimi Vlada Kosova neće da plaća struju na sjeveru i dodao da kašnjenja samo štete tamošnjim građanima.

„Prije nego što smo se dogovorili 21.06., imali smo punu garanciju sa srpske strane za punu implementaciju, koje nisu date nama već EU. Nije bilo susreta Bislimija i Petkovića, već odvojenih susreta sa Lajčakom. Nije mogao da nam da garanciju. Čak i pristup bazi podataka. Petković je rekao da su tu podaci, ali je zatražio dodatni rok od dvije nedjelje. Morao je da pošalje za dvije nedjelje. Ali znajući da američka i evropska strana znaju da su podaci tu, rekli su da ih treba direktno poslati. Umjesto toga, Elektrosever je poslao pismo Briselu da nema nikakvih podataka. Vjerujem da je to nepromišljena i potpuna neodgovornost sa njihove strane. Rekli su da nemaju podatke, ali su u početku rekli da im treba vremena”, rekao je on.

„Jedan dokument koji im je trebao od KOSTT-a imao je intervencije. Oni su potpisali ali su potom intervenisali tako što su napisali da je to ‘Kosovo i Metohija’. Ovo je falsifikat dokumenta. Svako kašnjenje šteti tamošnjim građanima. Zimi vlast ne plaća za Srbe na sjeveru“, dodao je Bislimi.

Bislimi: Radoičića razotkrila američka crna lista, a Rakića razotkrivamo mi svaki dan


Bislimi je u sinoćnom gostovanju na RTK takođe govorio o Srpskoj listi i nedavnim navodima iz ove stranke da im je „politički cilj obaranje Albina Kurtija sa vlasti“.

Bislimi je rekao da predsjednik Srpske liste, Goran Rakić, koji je i ministar za zajednice i povratak u Kurtijevoj vladi, ne radi u korist Srba sa Kosova, prenosi RTK2.

Tvrdi da se ne sjeća kada je Rakić bio na bilo kojoj sjednici vlade ili kada je nešto predložio za dobrobit Srba na Kosovu.

Nakon zahtjeva opozicije na Kosovu za smjenu Gorana Rakića zbog nedavnih izjava, kao i prošlonedeljnih dešavanja na Sjeveru Kosova, Bislimi tvrdi da nema potrebe za smjenom.

Podsjeća da se kabinet vlade sastoji od 18 članova, te kaže da uopšte nije važno da li je Rakić u vladi ili ne.

„Vlada Kosova ima 18 članova kabineta, 15 ministara, dva potpredsjednika vlade i jednog premijera. U normalnim uslovima, to su članovi kabineta. Mislim da je ovo najbolji način da pokažemo Srbima na Kosovu da Srpska lista nema interesovanje za njihovo blagostanje“, tvrdi Bislimi.

Ujedno ocjenjuje da su Rakić i potpredsednik Srpske liste, Milan Radoičić, tu kako bi „pokazali da Srpska lista pripada Beogradu, a ne kosovskim Srbima“.

„Radoičića je razotkrila američka crna lista, dok Rakića razotkrivamo mi svaki dan“, zaključio je Bislimi, prenosi RTK2.

Bislimi je ujedno govoreći o prošlonedjeljnim događajima na Sjeveru kazao da treba imati u vidu „da sve nemire koje predsjednik Srbije Aleksandar Vučić organizuje u zemljama regiona, maskira pod idejom navodnog revolta lokalnih građana“.

„Sada je svima stavljeno do znanja da nema pobuna ovdašnjih građana, već su to pobune koje inscenira i diriguje centar u Beogradu i sam Vučić“, naveo je Bislimi.

Izvor: Gazeta Express/Kossev