Magija se nastavila

Premijer Albin Kurti najavio je da će posjetiti DokuFest u Prizrenu, navodeći da je to najveći međunarodni kulturni događaj na Kosovu, kao i da vlada na čijem je čelu sprovodi najveću kulturnu reformu ikada na Kosovu.

Kurti je na Facebooku naveo da je DokuFest važna institucija stvaralaštva i umjetničkog obrazovanja i najefikasniji način da se svijetu pokaže kreativnost i umetnički potencijal, marljivost i talent mladih na Kosovu.

"Iako je ušao u treću deceniju postojanja, festival nikada nije izgubio svoju magiju. Naprotiv, i ovo sinoć započeto izdanje obećava nedjelju punu sjaja na kamenju prizrenskih spomenika", kaže Kurti.

Kurti je naveo da je bio redovan posjetilac fesitivalskih izdanja kao ljubitelj bioskopa i grada Prizrena.

"Sada uz dodatnu odgovornost, na čelu Vlade koja sprovodi najveću kulturnu reformu ikada u zemlji, da DokuFest i ostala nezavisna kulturna scena uživaju sve veću podršku i strateško partnerstvo za razvojne i diplomatske potrebe naše države", kaže Kurti.
On je zahvalio brojnim volonterima festivala na hrabrosti, viziji, strpljenju i posvećenosti tokom godina i decenija.

"Filmovi, muzičke večeri, radionice, drugi događaji, fantastičan program ove godine. Tokom ovih osam dana vidjećete me ponovo u Prizrenu. Magija se nastavila", naveo je Kurti.

Izvor: Kosovo Online