Dobijaju sve privilegije

Srpska zajednica nema narušena nikakva prava, čak su i druge manjine diskriminisane u korist Srba, rekao je predsjednik Savjeta za zaštitu ljudskih prava i sloboda Bexhet Shala, prenosi Koha.

Shala je u četvrtak u emisiji "60 minuta" KTV rekao da su reakcije kosovskih Srba na odluke Vlade Kosova takve zbog toga što Srbija ne prihvata da se Kosovo tretira kao država.

"Ako za primjer uzmete tretman manjina na Kosovu, vidite da Srbi na Kosovu imaju mnogo više prava. Čak su druge manjine diskriminisane u korist Srba, dobijaju sve privilegije. Srbija ne prihvata Kosovo i ni na koji način se ne slaže da Kosovo treba tretirati kao državu, čak ni u ovim tehničkim ili polutehničkim sporazumima“, rekao je Shala.

Prema njegovim riječima, Srbija nije zainteresovana ni za kakav dogovor i da je u prilici odložila bi konačni dogovor na neodređeno vrijeme.

"Da je Srbija u prilici, odložila bi dogovor do krajnjih granica. Srbija će imati koristi u smislu formiranja ZSO, ali nije zainteresovana za bilo kakav dogovor“, rekao je on.

Izvor: Kosovo Online/Koha ditore