Lider AAK-a

Predsjednik Alijanse za budućnost Kosova Ramush Haradinaj ocjenio je da Vlada Kosova nema viziju za upravljanje situacijom na sheveru Kosova, dodajući da je odluka o odlaganju reciprociteta za srpske lične karte i registarske tablice, loša, prenosi Lajmi.

Haradinaj je rekao da treba prekinuti praksu povlačenja specijalnih jedinica sa sjevera Kosova i istakao da postoje situacije kada je neophodna intervencija specijalnih jedinica.

"Ono što nas brine je nedostatak vizije Vlade, ne smemo dozvoliti da se ista situacija ponovi, da kada internacionalci odu na sjever, moraju da se povuku", rekao je Haradinaj.

Predsjednik AAK je naglasio da su sukobi Srpske liste i Vlade zajednička i unutrašnja stvar izvršne vlasti i dodao da se, da je on na čelu Vlade, ne bi bavio Srpskom listom, već stvaranjem boljih uslova za pripadnike Policije Kosova.

"To su unutrašnja pitanja koalicije između Samoopredjeljenja i Srpske liste, to su unutrašnja pitanja njihove Vlade. Ne možemo da znamo ništa o odnosima Rakića i Kurtija", dodao je on.

Haradinaj je naveo da je zatražio povećanje plata i beneficija za policajce, jer se oni, prema njegovim riječima, "kada odu na sjever suočavaju sa smrću".

Izvor: Kosovo online/Lajmi.net