Lider AKR-a

Predsjednik Alijanse za novo Kosovo Behgjet Pacolli kaže da ne krivi aktuelnu vladu na čelu sa Albinom Kurtijem za ekonomsku krizu jer je ona zahvatila ceo svijet, ali, kako kaže, krivi je za nedostatak upravljanja jer su se ova poskupljenja mogla ublažiti na drugačiji način, prenosi Ekonomija onlajn.

Pacolli naglašava da nije bilo privrednog rasta ni ove ni prošle godine apelujući na Kurtija da se što prije prilagodi budžet tradiciji izgradnje infrastrukture.

"Dosta se pričalo o poskupljenju i Kurtijeva vlada je kritikovana zbog toga. Ne vjerujem da je Kurtijeva vlada kriva jer je to globalna situacija. Menadžment je mogao biti bolji. Mislim da nedostaju neke karike u upravljanju situacijom na Kosovu i ova poskupljenja su se mogla amortizovati na drugačiji način kako Kosovo ne bi tako loše doživjelo ovu situaciju. Vidim da guverneri govore o ekonomskom rastu”, kaže Pacolli.

Dodaje da na Kosovu nema ekonomskog rasta, a nije ga bilo ni prošle godine.

"O ekonomskom rastu svjedoče tri stuba. Prvi su javne investicije i rast potrošačke korpe, što se nije dogodilo. Nema prihoda po glavi stanovnika i štednja koja postoji ne može se smatrati ekonomskim rastom,  a tom štednjom Kurti mnogo šteti Kosovu. Apelujem na premijera Kurtija da što prije potroši budžet Kosova i da prilagodi tradiciju izgradnje infrastrukture“, rekao je on.

Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online