Saopštenje

Policija Kosova demantovala je vijest da policija na sjeveru Mitrovice hapsi i maltretira građane, navodeći da se sve njene policijske radnje preduzimaju na osnovu zakonskih ovlašćenja, u interesu svih građana i Kosova.

Kako se navodi u saopštenju objavljenom na Facebooku kruženje “lažnih informacija” ima za cilj dezinformisanje i stvaranje nesigurnosti među građanima.

"Uvjeravamo vas da Policija Kosova, kroz obavljanje policijskih dužnosti i ovlašćenja, ima za cilj sprečavanje i borbu protiv svih vrsta kriminala i krijumčarenja, održavanje reda i javne bezbjednosti, kao i obezbjeđenje svih građana bez razlike", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je prilikom obavljanja policijskih poslova na kontrolnom punktu na sjeveru Mitrovice, granične policajce u vršenju dužnosti sprečilo lice koje je bilo u pijanom stanju, a koje je po policijskoj proceduri sprovedeno u policijsku stanicu.

"Sve radnje protiv istih biće preduzete u saradnji i koordinaciji sa pravosudnim organima. Pozivamo građane da ne nasjedaju na ovakve netačne informacije", navodi se u saopštenju.