Čuda se događaju!

Poslanik LDK i bivši premijer Avdullah Hoti izjavio je da je vlada za prvih šest mjeseci ove godine šest puta povećala subvencije za javna preduzeća i da će ta sredstva vjerovatno biti namenjena za isplatu primanja radnicima koji će biti otpušteni iz Telekoma.

"Istina je, nažalost, da se porez građana koristi da bi radnici ostali bez posla. Čini se da se 'finansijsko krvarenje' - ovaj morbidni pojam koji je ušao u politički diskurs - događa državnom budžetu odlukama vlasti. Budući da Telekom ostaje bez osoblja, uskoro će biti prisiljen da zaposli radnike. Da li to znači da postojeći radnici odlaze da bi ih zamjenili drugi iz vladajuće stranke?! Kakva je ovo nazadna politika", naveo je Hoti na Facebooku.

On kaže da su za period januar-jun 2022. godine subvencije za ta preduzeća sa 1,92 miliona eura u 2021. godini povećane na 12,39 miliona eura.

Hoti je rekao i da će vjerovatno značajan dio tih sredstava biti usmeren na isplatu 24 mjesečne plate radnicima Telekoma koji će biti otpušteni i da će to dovesti do odlaska dobrih kadrova iz tog preduzeća jer imaju više alternativa na tržištu.

Izvor: Kosovo Online