Otvoreni su krivični predmeti

Generalni direktor Policije Kosova Samedin Mehmeti kazao je da policija radi na istražnom postupku povodom događaja ne sjeveru Kosova, ali da je još uvijek rano da se govori o tome protiv koga se vodi postupak, prenosi Koha.

"Otvoreni su krivični predmeti, u istražnom smo postupku, još je rano govoriti o tome koliko se ljudi istražuje, kada budemo imali tačne informacije, saopštićemo to javnosti“, rekao je Mehmeti.

On je na konferenciji za novinare predstavio novu opremu Policije Kosova "Inteligent baner", koji će olakšati identifikaciju saobraćajnih prekršaja.

"Policija Kosova počeće realizaciju projekta pametnih patrola, uređaja koji će elektronski identifikovati prekoračenje brzine, saobraćajne prekršaje, neregistrovana vozila, ukradena vozila i omogućiti identifikaciju traženih lica i vozila", dodao je Mehmeti.

Pomoću ovog uređaja, i izricanje kazni biće digitalno. Mehmeti je naglasio da će Policija Kosova patrolirati sa ovim uređajem širom Kosova.

"U narednim danima identifikacija će se vršiti tehničkom opremom, senzorima, radarima, kamerama ugrađenim u vozilo. Policija Kosova izdavaće kazne dok se baze podataka ne povežu sa vozilima i tada će kazne biti elektronske", naveo je Mehmeti.

Izvor: Kosovo Online/Koha ditore