Oštećeni privatni automobili i vozila PK

Tužilac Nijazi Rexha izjavio je da ta Tužilaštvo još uvijek nema odluku o pokretanju istrage o incidentima koji su se desili na sjeveru Kosova i da policija još sprovodi istragu, prenosi Reporteri.

"Policija sprovodi istragu, još uvijek nismo donijeli odluku o pokretanju istrage. Bila je vanredna situacija, čak ni policija nije mogla da izađe na lice mjesta, uviđaj se nastavlja, prikupljamo informacije i na osnovu informacija počinjemo istragu“, rekao je Rexha.

Prema riječima ministra unutrašnjih poslova Xhelala Sveçle, na sjeveru Kosova povređeno je 11 građana, a oštećeno je nekoliko privatnih automobila i vozila Policije Kosova.

Premijer Albin Kurti je za tenzije na sjeveru Kosova okrivio predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i direktora Kancelarije za Kosovo u Vladi Srbije Petra Petkovića.

Vlada Kosova je, nakon sastanka sa američkim ambasadorom, saopštila da se obavezala da će odložiti primjenu dvije odluke o reciprocitetu do 1. septembra, nakon čega su barikade uklonjene i otvoreni su granični prijelazi Jarinje i Brnjak.