Policija Kosova

Tokom policijske akcije pod nazivom "Shkoza" uhapšeno je 18 osoba osumnjčenih za umješanost u krijumčarenje imigranata saopštila je Policija Kosova.

Kako je objavljeno na Facebooku Policije Kosova istraga protiv osoba umešanih u šverc imigranata sprovodi se od marta ove godine.

"Policijski istražitelji Graničnog odeljenja od marta 2022. godine počeli su da istražuju osobe umješane u „šverc imigranata“. Broj osumnjičenih lica uključenih u istragu bio je veliki. Sumnja se da su imigranti (uglavnom azijski) ilegalno ulazili na Kosovo iz Albanije, odlazeći na sjeverni dio Kosova, a cilj dolaska imigranata bili su zapadne zemlje", saopštila je Policija.

Kako je istaknuto, istražitelji Sektora za istrage su 14.jula hapsili osumnjičenog M.A., državljanina Sirije, koji je boravio na Kosovu organizujući krijumčarenje drugih imigranata, dok je 30. juna policija završila akciju pod šifrom „Shkoza“.

"Nakon dobijanja naloga Osnovnog suda u Prištini, 30. juna, dok je trajala akcija krijumčarenja, policija je izvršila pretrage na tri lokacije u selu Shkoza kod Prizrena. Jedan od osumnjičenih pokušao je da udari policajce automobilom. On je uhapšen zbog „napada na službeno lice” i određen mu je pritvor, a postupak protiv njega odvojen je od ostalih osumnjičenih za „šverc imigranata”, naglasili su iz Policije.

Tokom policijske akcije uhapšeno je šesnaest osumnjičenih za umješanost u krijumčarenje imigranata, kao i jedan za nedozvoljeno posjedovanje oružja.

"Od osumnjičenih su oduzeta četiri komada vatrenog oružja, devedeset pet metaka, tri autobusa, dva automobila, dva radija i sedamnaest mobilnih telefona. Nakon saslušanja 18 osumnjičenih lica tretiranih u ovoj policijskoj akciji, odlukom tužioca, sedamnaest osumnjičenih je upućeno u pritvor, a protiv jednog se nastavlja redovni postupak", navode iz Policije Kosova.

Izvor: Kosovo Online