Čeka još tri licence

Britanska kompanija Western Torian Resources, sa ogrankom na Kosovu, Kosovo Minerals Resources, objavila je da je dobila dozvolu za traženje zlata, bakra i drugih minerala u selu Hertice u Podujevu, prenosi Reporteri.

Generalni direktor te kompanije Mentor Demi rekao je da se čekaju još tri licence. Demi je precizirao da Kosovo Minerals Resources ima tri dozvole za istraživanje na Kosovu i da čeka još tri.

On je naveo da su na "meti" tog preduzeća Podujevo, Zubin Potok i Leposavić.

Kompanija je dobila licencu od Nezavisne komisije za rudnike i minerale. Sali Mulaj iz te komisije, upitan za britansku kompaniju, objasnio je proceduru za dobijanje licence.

"Za sve prijave, Komisija u roku od dva mjeseca od prijema kompletnog zahtjeva za licencu za eksploataciju od kvalifikovanog aplikanta, izdaće predmetnu licencu ili će aplikantu poslati svoju odluku o odbijanju dozvole za eksploataciju, pismeno obrazloženje o razlozima za donošenje ove odluke i pismeno obavještenje kojim se podnosilac zahtjeva obavještava o njegovom pravu na žalbu i sudsko preispitivanje odluke", rekao je Mulaj.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri