Politika

Ministrica obrazovanja Arberie Nagavci, rekla je da nema dokaza da je ometala bilo koga u obavljanju službene dužnosti niti da je prouzrokovala bilo kakvu materijalnu štetu u slučaju za "Neovlašćeno posedovanje, kontrola ili držanje oružja" za koji se tereti, prenosi Gazeta express.

Nagavci se sumnjiči da je 21. marta 2018. godine, u svojstvu poslanika, tokom sjednice Skupštine Kosova, prilikom policijske kontrole, posjedovala suzavac sprej.

Nagavci je na današnjem drugom po redu ročištu potvrdila da je imala sprej sa suzavcem.

"Smatram da nisam kriva što može da se vidi iz spisa predmeta kao i iz CD koji sam dobila", rekla je Nagavci.

Dodala je da je njeno djelovanje bilo političke prirode, kako bi ispunila obavezu kao poslanik, da najbolje zaštiti interes Kosova.

"Sprej sam koristila u vrijeme kada se razmatrao sporazum o demarkaciji za koji smo smatrali da je štetan i to je kasnije i dokazano", rekla je ona.

Sa druge strane, tužilac je izjavio da je ova optužnica u skladu sa zakonskim odredbama i da ima adekvatnu pravnu postavku zasnovanu na dokazima.

"Tražimo da se u vezi sa ovim krivičnim predmetom u smislu stvarnih radnji koje su sprovedene, nastavi sa postupkom i da se zahtjev odbije", rekao je tužilac.

Nagavci je na prvom ročištu održanom 10. juna 2022. godine proglašena nevinom za krivično djelo koje joj se stavlja na teret.

Izvor: Kosovo Online/Gazeta express