Važan sporazum

Ministrica ekonomije Artane Rizvanolli saopštila je u američkom Kongresu potpisan ugovor sa kompanijom Millennium Challenge Corporation (MCC) vrijedan 236,7 miliona dolara, što će omogućiti stabilizaciju snabdjevanja električnom energijom.

Rizvanolli je na Facebooku napisala da je, u kritičnom trenutku za energetski sektor Kosova, ponosna što potpisuje tako važan sporazum za energetski i ekonomski sektor.

"Ovaj program omogućiće stabilizaciju snabdjevanja električnom energijom, integraciju obnovljivih izvora energije i pripremu radne snage za zapošljavanje u energetskom sektoru, sa posebnim fokusom na žene", istakla je Rizvanolli.

Ona se zahvalila direktorki MCC za Kosovo Sarahi Olmstead i vođi lokalnog tima za razvoj projekta Lum Miti, kao i svim članovima njenog tima i kabineta koji su doprinjeli razvoju programa.

"Zahvalna sam Vladi Kosova i timovima MCC na velikom trudu koji je uuložen kako bismo stigli do ovdje, i obećavam da ćemo nastaviti marljivo da radimo na realizaciji programa što je brže moguće, u skladu sa potrebama i zahtjevima sektora", zaključila je Rizvanolli.