Tužilaštvo

Osnovno tužilaštvo u Prištini objavilo je saopštenje u vezi sa slučajem bivše tužiteljke EULEX-a Marie Bamieh, koja je pozvana na razgovor nakon održane konferencije za novinare u kome se kaže da je poziv za intervju sačinjen u skladu sa zakonskim odredbama, jer joj je oduzet imunitet od strane Ujedinjenih nacija, prenosi Reporteri.

„Osnovno tužilaštvo u Prištini, radi tačnih informacija, obavještava javnost da će povodom slučaja gospođe Bamieh, koja je pozvana na razgovor u ovo tužilaštvo, postupati u skladu sa važećim zakonskim odredbama. Budući da je na osnovu službene dokumentacije koju tužilac predmeta ima u posjedu, dana 06.03.2017. Bamieh su Ujedinjene nacije ukinule imunitet i takođe prema lokalnom zakonodavstvu, tužilaštvu je naloženo da za dalji razvoj postupka angažuje lokalnog advokata, koji ima licencu Advokatske komore Kosova“, navodi se u saopštenju.

Inače, bivša tužiteljka EULEX-a Maria Bamieh rekla je da joj je odmah nakon konferencije za novinare koju je imala u Prištini, od tužioca Fitore Sadikua upućen poziv za razgovor.

Ona je putem Facebooka rekla da joj je poziv uručio policijsi službenik pod sumnjom da je počinila krivično djelo zloupotreba službenog položaja i odavanje tajnih informacija.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri