Saopštenje policije

Pripadnici jedinice za Privredni kriminal Policije Kosova uhapsili su juče sedam osoba u Obiliću i Prizrenu, osumnjičenih za zloupotrebu službenog položaja i falsifikovanja dokumenata. Njima je određen pritvor od 48 sati, prenosi Reporteri.

Kako se navodi u saopštenju Policije Kosova, u Obiliću su dve osumnjičene osobe, odgovorne za nadzor nad radovima na projektu „Izgradnja zelenog pojasa – Kosovo A“, osumnjičene da su nanele značajnu materijalnu štetu budžetu opštine Obilić. Obojici je određeno zadržavanje do 48 sati.

S druge strane, u Prizrenu je uhapšeno pet osoba osumnjičenih za zloupotrebu službene dužnosti i falsifikovanje službene isprave.

„Osumnjičeni se terete da su umešani u krivična djela u vezi sa tenderom „Nabavka građevinskog materijala za izgradnju kuća za socijalno ugrožene porodice iz redova manjinskih zajednica u opštini Prizren“.  

Iz sprovedenih istražnih radnji pribavljeni su dokazi da su četiri službenika Kancelarije za povratak i zajednice u opštini Prizren (C.B, I.D, R.D, A.I i SH.B), izvršili dva navedena krivična djela nanevši štetu budžetu opštine od 13.000 eura“, navodi se u policijskom saopštenju.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri