Osnovno tužilaštvo u Prizrenu

Osnovno tužilaštvo u Prizrenu podiglo je optužnicu protiv nastavnika iz Dragaša, zbog sumnje da je fizički maltretirao troje učenika, navodi se u saopštenje Tužilaštva, prenosi Koha.

Kako se navodi u saopštenju, 13. maja ove godine nastavnik D.M., u školi "Hilmi Bahtijari" u selu Blać, pretukao je kaišem učenike F.Z., S.Z. i E.H., nanevši im tjelesne povrede.

"Nastavnik D.M., u svojstvu službenog lica, zloupotrebom dužnosti i ovlašćenja, maltretira, zastrašuje i ozbiljno vređa dostojanstvo drugih lica – učenika F.Z., S.Z., E.H., na način da čim stupi u učionica zahtjeva od učenika da izvade knjigu iz predmeta matematika i u sebi pročitaju posljednji čas. Zatim traži od učenika da odu do table i ponove lekciju koju su pročitali. Nezadovoljan ponavljanjima učenika, učeniku R.I. uzima kaiš za pantalone, kojim nasilno udara učenike po rukama, nanoseći im fizički bol, strah i tešku uvredu dostojanstva", navodi se u saopštenju Osnovnog tužilaštva.

Tužilaštvo je zatražilo od Suda da se nastavniku, pored kazne, zabrani i vršenje funkcija u državnoj upravi ili javnoj službi.

Izvor: Kosovo Online/Koha ditore