Odmah poskupljenje

Danas ističe rok od mesec dana za administrativno uputstvo koje je donijela Vlada Kosova za utvrđivanje maksimalne dozvoljene cijene naftnih derivata na Kosovu, prenosi Reporteri.

Ministarstvo industrije, preduzeća i trgovine je u proteklih mjesec dana određivalo maksimalnu cijenu goriva na svaka 24 sata.

Ministarstvo je saopštilo da je mjera imala efekat i pozitivne rezultate za građane, i da nadalje više neće određivati cijenu.

"Zbog toga će se preduzeti druge mere za regulisanje cijena naftnih derivata i obnovljivih goriva i druge zaštitne mjere po nalazima Tržišne inspekcije na centralnom i opštinskom nivou u saradnji sa Poreskom upravom Kosova i u bliskoj komunikaciji i konsultaciji sa Carinom Kosova, Organom za zaštitu konkurencije, Udruženjem naftnih radnika i pojedinačnim naftnim preduzećima i potrošačima“, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Danas su pumpe odmah podigle cijene goriva tako da je naskuplji dizel 1.77 eura po litru, dok je posljednjom utvrđenom cijenom Ministarstva indudtrije iznosio 1,71 eura.