Spoljnu politiku vodi nekompetentna osoba

Poslanik Demokratskog saveza Kosova Agim Veliu rekao je da je Kosovo ispunilo sve kriterijume za liberalizaciju viznog režima još za vrijeme ranijih vlasti dodajući da vlada Albina Kurtija nije preduzela ništa po tom pitanju, prenosi Ekonomija onlajn.

"Ne mogu da kažem kada će doći do vizne liberalizacije. Kriterijumi za liberalizaciju viznog režima su već bili ispunjeni tokom mandata prethodnih vlada. Aktuelna Vlada ne radi ništa po tom pitanju, već samo upućuje zahtjeve. A i nema šta da radi jer su svi kriterijumi za ukidanje viza ispunjeni. To je stvar volje onih koji imaju u rukama pitanje liberalizacije viza, ali i Vlada Kosova mora da preduzme neke konkretne akcije u tom pravcu“, rekao je Veliu.

Dodao je da činjenice pokazuja da vlada propada.

Prema njegovim riječima, Vlada nema konkretan učinak, osim praznih parola sa kojima je došla na vlast.

"Svi trendovi govore da ova Vlada propada. Nema konkretne rezulatate, već samo parole sa kojima je došla na vlast, praznih parole o borbi protiv korupcije i slične. Oni su prevarili građane. Ljudi vide da ova Vlada nije sposobna da izvršava zadatke koji se pred njima nalaze”, naveo je on.

Bivši ministar unutrašnjih poslova rekao je da je bilo mnogo skandala i u spoljnoj diplomatiji, istakavši da ovaj resor vodi nekompetentna osoba.

"Nisu preduzete odgovarajuće radnje. Mnogo je skandala bilo u spoljnoj diplomatiji. Ministarka nije kopententna i ništa nije preduzela osim afere koje su već poznate javnosti. Pitajte Vladu zašto nemamo dodatna priznanja, pitajte one koji su nadležni”, rekao je on.

Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online