Vlada suspendovala spoljnu politiku

Predsjednik Demokratske partije Kosova (PDK) Memli Krasniqi izjavio je da aktuelna vlada Kosova ne preduzima ništa po pitanju energetske krize i poskupljenja i da se pokazala kao vlada koja umjesto da olakšava, otežava život građana, prenosi Ekonomija onlajn.

On je ocjenio da je trenutna vlada od kada je došla na vlast suspendovala spoljnu politiku.

"Spoljna politika nam se svela na nekoliko kvaziturističkih posjeta premijera, predsjednice i ministra spoljnih poslova, bez konkretnih rezultata. Neka ne bude novog priznanja, niti članstva, ali čak i jedina aplikacija koja je upućena Savjetu Evrope napravljena je bez koordinacije s glavnim zagovornicima nezavisnosti Kosova i iz toga proizlazi da neće imati ni potreban uspjeh u potrebno vrijeme”, rekao je on.

On smatra da će se Kosovo suočiti sa veoma teškom zimom zbog poskupljenja koja su već sada 100 odsto, ali i zbog toga što vlada ne preduzima konkretne akcije.

Kako je rekao, nakon posjeta opštinama uvideo je da je glavna preokupacija  građana rast cijena.

"Dolazi zima i neće biti nimalo lako. Od jeseni svaki parametar, svako ekonomsko upozorenje pokazuje da ćemo imati eskalaciju ekonomske situacije u negativnom smislu i to će direktno uticati na tešku socijalnu situaciju. Ako Vlada ne poduzme konkretne radnje prema prijedlozima koje smo već dali i o kojima se može raspravljati, bojim se da ćemo imati težu situaciju nego što smo imali ove godine", rekao je on.

Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online