Portparol PDK

Portparol Demokratske partije Kosova, Faton Abdullahu, reagovao je povodom izjave predsjednice Vjose Osmanija koja je optužila Hashima Thaçija da je odgovoran za stvaranje Specijalnog suda, navodeći da njeno neprijateljstvo prema Thaçiju ne jenjava ni sada kada je on u zatvoru, prenosi Periskopi.

"Zar danas niste imali o čemu važnijem da govorate osim o Specijalnom sudu. Našli ste vremena danas na konferenciji dobrodošlice za predsjednika Albanije. Pogrešno je optuživati bivšeg predsjednika Thaçija. Zašto? Zašto ne napustite ovo neprijateljstvo bar sada kada su on i ostali sa njim u zatvoru. Zašto želite to i kako izgleda nalaziti političko zadovoljstvo u tome da ih još više optužujete i još više opterećujete tamo gde jesu", rekao je Abdullahu.

Prema njegovim riječima, treba da se shvati da je Specijalni sud izglasan da zaštiti OVK od "antievropske Evrope" koja je sve jača i čiji dio, kako je rekao Osmani izgleda želi da postane.

"Inače, zašto nam na ovoj Konferenciji niste pokazali nešto drugo. Da li vas je posjetio ambasador Martin Berishaj? Da li vam je pismeno dostavio opravdanje za ono što ste obećali, šta se desilo sa aferom koja je podigla više buke drugdje nego na Kosovu, jer je branite", rekao je Abdullahu.

On je poručio Vjosi Osmani da slučajevi u Specijalnom sudu nemaju veze sa ljudskim pravdom, ni sa pravima Thaçija, Veselija i ostalih.

Izvor: Periskopi/Kosovoonline